torsdag 24 september 2009

Helikopterexperterna

Eftersom ett gäng supercoola superskurkar flygit helikopterflygplan rakt in i ett hus och tagit massa schyssta grejer så är Metro lite eld och lågor för tillfället. För det är ju förstås ett lysande tillfälle att prata lite med Experter, något som Metros "journalister" gillar skarpt.

Då blir det förstås lite problem ibland. Till att börja med måste man fråga Leif GW något, för han är helt enkelt killen #1 när det kommer till allsköns brott. Vare sig det är trimmade mopeder eller smuggling av kärnvapen är Leffe där.

En viktig grej med ett rån är förstås att ta reda på vad som blivit rånat, och hur mycket. Leffe chansar hejvilt på att rånarna "kan ha kommit över närmare en miljard kronor". I kontanter alltså. Tyvärr så har redan Metros Helikopterexpert Aram Rubinstein kommit räknat ut att helikoptern inte hade orkat lyfta mer än 30 miljoner i kontanter. Sorry Leif.

Mest synd om är det förstås för den traumatiserade Palina Lutsenko och hennes son Georgy som bor i närheten. "Det här väcker oro för oss som bor här" säger hon. För som alla vet så är organiserade rånare i regel inte bara ute efter 30 miljoner i cash utan oftast vill de även passa på att urskiljningslöst döda folk som bor i samma område som företaget de stjäl pengarna ifrån.

4 kommentarer:

  1. Jag tror att det var Metro som beställde rånet och tog hela bytet, plus att de fick nåt spännande att skriva om. Win-win, typ.

    SvaraRadera
  2. Det är därför Metros helekopterexpert vet exakt hur mycket som stulits. Som om dom skulle orka räkna på hur mycket sedlar väger och hur myket helekoptrar kan lyfta, troligtvis inte.
    Win- Metro fick spännande ett scoop att skriva om.
    Win- Metro fick 30 miljoner kronor.
    Win- Metro ger sken av att kunna räkna.

    Win-win-win

    SvaraRadera
  3. Förövrigt så väger en miljard sedlar 116 kg om det är i tusenlappar, har jag själv räknat ut via internet. Och helikoptern skulle ha bärkraft till 100 kg sedlar enligt helikopter-"experten". Vad hade dom för blysedlar på det där stället egentligen, när dom bara fick 30 miljoner på 100 kg? Verkar skumt. Leffe var på rätt spår.

    SvaraRadera
  4. Det är ju småkul att Aftonbladet fortfarande toppar med rånet på webben, såhär en halv manålder efter att det skedde. Tydligen händer det _inget_ annat i världen, och Anna Anka har tappat rösten och kan inte kläcka ur sig mer spy. Fast det vore ju en toppnyhet i sig förvisso...

    SvaraRadera