lördag 21 november 2009

Det tycks aldrig gå att andas bland er apor och primater

Jajävlar, ingen lördag är komplett utan ett besök på Nya Frölunda Torg. Vad finns det som är fel? Den nyskapande köpcentrumsdesignen ger en fantastisk helhetsupplevelse, komplett med sushibar. Jag och Tina provade på det igår. Igen.

För det första - sushibaren! Redan när de började bygga om torget så stod det om det fantastiska "salutorget" som skulle byggas. Komplett med en alldeles egen sushibar! Sushibar! Sushibar! Det finns förstås redan en på torget, och ja, det finns ett par i Göteborg. Faktum: det är inte längre år 2003, när trendiga göteborgare (några år efter resten av världen) insåg att det var schysst att äta ris och fisk på japanskt vis och det öppnades en halvhjärtad sushibar i vartenda gathörn. Nej, det är år 2009, då sushi har förpassats ned till billig snabbmat, snabbare och billigare än McDonalds, om än oändligt mycket trevligare.

Sen stannar jag där. Hela illusionen av att man kan bygga ett trendigt torg kring en sushibar är för fantastisk. I reklamen jämför sig Frölunda Torg med anrika marknader i London, Paris och någon italiensk stad som jag inte kommer ihåg namnet på. En gissning säger dock att i Frölunda har vi ett försprång - vi har en sushibar. Sushibar.

Det är lösningen på alla förortsproblem. Sushibar på Angered Centrum, sushibar på Hammarkulletorget, sushibar i Backa. Sushibarer!

För en riktig helhetsupplevelse rekommenderar jag även ett besök till fotobutiken bredvid systembolaget. Där jobbar nämligen Bernard Blacks själsfrände. Vet ni inte vem Bernard är? Herregud (länk).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar