måndag 30 november 2009

Var det någon som sa CASHKORT?

7-11 och Mastercard har gått ihop med en alldeles fantastisk grej - Spend On! Vad är det måntro? Ett presentkort som laddas på med lite pengar. Ser ut som ett bankkort men laddas på med en bestämd summa.

Det låter ju som en lysande affärsidé! Ja, man hade den ju redan på nittiotalet (förundelsens årtioende)! För er som minns, eller läst historien: Cash är alltså inte, som man lätt kan tro när man googlar, bara en gubbe från USA som sjöng i svart eller en hypad svensk deckare - utan ett alldeles superspeciellt magiskt kort!

Man gick till en så kallad Cash-automat och laddade på pengar från sitt konto. Detta kostade typ en tjuga och försvann kortet så försvann pengarna. Idag finns det bara en rest kvar av Cash-korten, och den finns i saluhallen i Göteborg. Tyvärr hittar jag inte bilden jag en gång har tagit, men jaa, där, alldeles mot Kungstorget till, så sitter på ett ställe en gammal Cash-automat på väggen. Jag hoppas den är K-märkt.

Så, nu önskar jag förstås Mastercard och 7-11 all lycka i världen. Det gick ju nämligen bra sist. För vem vill krångla med bankkort där man drar pengarna från sitt konto utan att behöva bekymra sig med att ladda på kortet i en butik?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar