onsdag 1 juli 2009

Dagens kille

Aftonbladet skriver lite om att Sonys gamla Walkmanspelare har jubileum i år, och någon mullig brittisk trettonåring har fått prova på en. Som vi alla vet (obs! fördomar!!!) har brittiska kiddos väldigt dålig koll på saker.

Dom tror att fiskar ser ut som fiskpinnar, att kor ser ut som hamburgare och kan inte stava till Margaret Thatcher. Man borde nästan hylla amerikanska ungar som tror att Iran ligger i Australien, dom vet ju iallafall vad en karta är.

Scott Campbell, som han heter, har alltså antagligen levt i vilfarelsen att man sedan vikingatiden gått omkring med 80 gig mp3filer och ett par långfilmer på fickan jämt och ständigt. När någon presenterar honom med en musikmaskin som är större än en minilaptop snurrar det loss i hans skalle.

Det var alltså en ny upplevelse. Han blev mäkta förvånad över att det bara rymdes några få låtar och att batterierna bara höll i "några timmar". Och "först efter tre dagar upptäckte Scott att kasetten också kunde vändas och spelas på andra sidan." Man skrattar så att man storknar åt hur dum och obildad lille Scott är. Eller hur?

Det värsta kanske ändå var att det, överraskande nog, inte fanns en shuffle-funktion. Men Scotty är inte så dum ändå, han insåg att man kunde trycka på den magiska REW-knappen en stund. Undrar varför batterierna inte räckte längre...

(Hela artikeln kan du väl läsa här om du vill, men den är på aftonbladet, så det är ju inte så jävla läsvärt egentligen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar