måndag 6 juli 2009

Dagens musikupplevelse

The Sounds har gjort en Robbie Williams! Dom har alltså varken överraskat med en bra låt, spelat in en helt ok men jävligt fulkulturell coverskiva eller tagit ohyggliga mängder kokain. Dom har gjort en "Rudebox".

"Rudebox" var alltså Robbies svar på 2006 års hypermoderna, hippa, ungdomliga, coola dansmusikfluga med elektronisk musik och lite fulrap. Väldigt nu!, väldigt yeah!.

Singeln sålde i hela femton exemplar* och Robbie, hög som ett hus på valfria uppåtmedel och sin egen spegelbild var överlycklig. "Succé!" ropade han högt, där han stod på sin fyrahundra kvadrat stora takterass med inbyggd pool. Ingen kunde riktigt säga emot honom.

Sen gick det tre år och det svenska JC-popbandet The Sounds satt väl med hatten i byxan och kastrullen på sned och tänkte att "vadfan, han, Robbie Williams, han gör ju sköna grejer!". Dom spånade länge... En cover på "Sexed Up"? Lite swing i låtarna? Spela en Blur-coverRoskilde kanske?

Plötsligt stod det klart för Maja och dom andra. "Aha! Vi ska göra en electrolåt med fulrap!" Succén var given - och låten "Beatbox" var född!

Låten handlar om en trummaskin som bandet använde i början på sin karriär, och det låter lite som att man kört ned electroclashande Uffie i en mixer tillsammans med nämnda trummaskin. Med andra ord. Sounds-Maja, håll dig till pubertetsskrikiga fjortisrocklåtar, håll dig borta från allt vad hiphopinfluenser heter.

*= Obekräftad information

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar