fredag 3 juli 2009

Det svenska dubbelmoral

Den gråa medelklassen (obs! jag är cool och ungdomlig utropstecken!) är i ett starkt behov av att hata lite i smyg. Om det inte är Beatles, videovåld eller datorspel så får dom väl hitta något annat. Årets hatobjekt är lättklädda människor.

Det är nämligen Ytterst Fult att inte ha kläder på sig. Och nu är det inte bara nudister, utan allsköns människor som klär av sig på soliga dagar. Nakna? Njä. Linnen, korta shorts/kjolar, sandaler. Allt är en dödssynd. Svenska folket kräks på gatorna när en lättklädd människa uppenbarar sig.

På jobbet bär man slips, kavaj, två skjortor, t-shirt, linne, kalsonger och långkalsonger, ett par rejäla kostymbyxor och skinnskor med dubbla sockar. På sin fritid kan man på sin höjd fira till det med rejäla, högt sittande gubbjeans, pikéskjorta och en vindjacka. Alla med mindre kläder ska skjutas, dom är ett större hot än Nordkorea, terrorismen och svininfluensan tillsammans!

På tal om terrorismen. Är det inte lite intressant att samma svenska bananer som hatar slöjor plötsligt kräver att du klär dig för snöstorm?

2 kommentarer:

  1. Du ska inte läsa Magdalena Ribbings frågespalt jueh...

    Fast vem hade trott för 20 år sen (ja jag är gubbe) att nya moraliska och religiösa vindar skulle blåsa in över det kalla nord? Vi var fullt upptagna med att glo, eh, lyssna på musik av Samantha Fox, Sabrina och andra damer med gott om plats i bröstkorgen för sina knapra sångröster.

    SvaraRadera
  2. För att citera en 8 åring flicka på Arvikas pizzeria "Varför går alla killar runt i bara kalsongerna?"

    SvaraRadera