fredag 8 maj 2009

Dagens hatobjekt

Folk som backpackar, eller snarare låtsas att dom backpackar för att dom har en ryggsäck och inte en rullväska men i övrigt uppfyller alla fördomar mot charterturister, har jag lite svårt för. Sen finns det dom som är än värre. Till exempel backpackers med lustiga kläder.

Dom finns i två varianter, tyskar och övriga. Samtliga har sjalar från indiska, lustiga clownlika byxor och tunikor alternativt andra hippiekläder. Dom ser lite ut som fullajvare och har oftast tovigt hår. En mängd egenskaper som jag alltså normalt sett inte har så mycket emot. Men i kombination med jättestora ryggsäckar så är det inte riktigt okej.

Tyskarna är ännu värre, dom pratar käckotyska (alltså inte Hitler-tyska utan såndär överdriver snyggartikulerad och glad tyska som man vet att dom bara pratar för att dom inte vill bli kallade nazister (obs, det funkar inte)) och dessutom har dom alltid en liten ryggsäck fram på magen för att komplementera den enorma militärryggsäcken dom släpar runt på tågstationer över hela Europa.

Backpackers med lustiga kläder gillar dessutom dålig musik och Manu Chao, kan jonglera med bollar och pratar med folk i tid och otid. Som tur är så fastnar dom oftast i Amsterdam eller Kristiania och kommer aldrig därifrån. Ibland åker dom dock vilse och kan ses vandra omkring i Göteborg i färglada, randiga tygbyxor. Om ni ser några, visa dom mot spårvagn 5 eller 6 med destination Länsmansgården.

1 kommentar:

  1. Ska vi ingå en ohelig allians? Vi skickar -allt- pack med spårvagn 5 eller 6 mot Länsmansgården?

    SvaraRadera