fredag 8 maj 2009

Dagens nördfascination

1997, när jag fortfarande gick på mellanstadiet, utannonserades världens mest omtalade datorspel. Det hette, och heter väl fortfarande Duke Nukem Forever. Det finns en term som heter "vaporware" (följ länken och få ett fascinerande antal exempel på fantastiskt teknikhype, men det är en annan historia), det vill säga hypade saker som aldrig släpps. Här har vi ett lysande exempel.

Varför ska jag då ta upp datorspel? Det är typiskt ocoolt (obs! bloggen fokuserar i övrigt på dödscoola saker) och inte så roligt. Eller? Det roliga i det här fallet är att spelet aldrig kom ut. Och 1997 var ju som bekant tolv år sedan. Så när det nu ryktas på nytt att utvecklingen av spelet är nedlagd för gott så har en lustig kille (ja, jag vet att det står på xkcd-bloggen och att det därmed är old news, men jag gillar old news) satt ihop en lustig lista med saker som tagit mindre tid än det här spelets utveckling.

Exempel på saker som tagit mindre än tolv år:

1) The Beatles hann bildas, släppa alla album, turnera över hela världen, säga att dom var större än Jesus, dissa Ringo, käka massor med LSD och dessutom splittras.

2) Från att Nationalsocialisterna spatserade in med Hitler i högsta hugg och fram till att samma kille tog sitt liv i en bunker gick det ungefär tolv år. På den tiden hann man göra ganska mycket. Men inte utveckla ett datorspel.

3) Vietnamkriget hann starta, massor av hippies hann demonstrera i tio år och flytta ut i skogen och äta knark och odla majs och sen demonstrera mer och sen hann kriget ta slut och hippiesarna flyttade in i radhus och skaffa barn. På mindre än tolv år.

1 kommentar:

  1. Äsch, Fallout 3 tog ju sina 10 år... Nu ställde dom visserligen in Duke Nukem Forever i onsdags men det tas säkert upp igen.. ,)

    SvaraRadera