lördag 2 maj 2009

Topp tre sämsta filmscener

Jag och Tina (eh, jag, Tina sov) kollade på TV igår. Dagen till ära hade SVT beslutat att det vore riktigt schysst att visa Matrix: Revolutions. (Kommentar angående uppföljare till Matrix). Till ära av filmen tänkte jag lista dom tre sämsta filmscenerna genom alla tider. Dom som är så dåliga att du dör.

3. Introscenen i Matrix: Revolutions - okej, Neo har en dröm, där dör Trinity. Och allt ser ut att vara en dålig scen ur datorspelet Max Payne, med bullet time på hela tiden givetvis. Det är lika spännande som en hemlig låda i ett lotteri ungefär. (Noterbart: Hade Trinity dött i första scenen hade filmen kunnat bli bättre. Eller nej, för Keanu Reeves är med i filmen.)

2. Scenen i Matrix: Revolutions när Neo slåss mot roughly fyrahundra Matrix-agenter. Alla givetvis spelade av killen som spelade Elrond i Sagan om Ringen. Bra scen. Jätteintressant. Hur avslutar Neo då det här 40-minuters slagsmålet..? Jo, han flyger därifrån. Och det gjorde han inte från början för att..? Han tycker tydligen att det är najs att göra lite ninjamoves på skoj istället för att rädda världen. Skön kille.

1. Grottfestscenen i Matrix: Revolutions är faktiskt tidernas sämsta filmscen. Det är sämre än när b-splatterfilmen Dark Wolf börjar med att visa en scen på en strippklubb trots att filmen inte har något med strippklubbar att göra. Det är sämre än när Lukas Moodysson tycker att det är kul med spysex på film. Det är sämre än That '70s Show-säsongen utan Kelso. Att lägga in en fem minuter lång mjukporrig scen när folk dansar till en dålig r'n'b-låt är inte försvarbart. Det är dödsstraff och mord och jag vet inte vad. Det är något som visas på MTV efter klockan tolv inte något som har i en film att göra. Tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar