måndag 9 mars 2009

Odödlighetsmedicinen

När vi var unga och friska så brukade Bias ha odödlighetsfyllor. Det är något i en klass för sig. Det är när man tar det till en ny nivå så att säga. En kväll blev garanterat episk om Bias halvvägs genom den andra fulvodkagroggen med fanta utbrast: "Ikväll! Ikväll blir jag Odödlig!"

Det finns andra sätt att uppnå det också. Grundreceptet är helt enkelt att hitta något som råder bot på allt. Det finns försvarets hudsalva, gaffatejp, ingefärste, avokados och slynvin. Grejer som alltid funkar. Men receptet för att bli odödlig kan inte grundas på något man applicerar för att laga en spricka eller ett fel. Grundbulten måste redan finnas där.

Det enda som riktigt kvalificerat sig hittills i min bok är penicilin. Alla vet att man kan göra allt och ändå bli botad med penicilin. Det fixar halsfluss, klamydia och njursvikt. Det finns ingen hejd. Det bästa är när man fått en av ovanstående sjukdomar. Du äter alltså under tio dagar tabletter som gör dig immun mot allt ont här i världen.

På en penicilinkur kan man göra allt. Du kan dricka tjugo öl och ändå cykla hem (fastän du bor i Frölunda och din cykel står hos din syster i Kullavik), äta sevenelevenwok utan att få salmonella, ha galet knivsex en hel natt utan att förblöda. Bada i havet trots att du precis ätit, trilla ned för trappan på Pustervik utan att bli utslängd eller överleva en velicoraptorattack. There's no stopping you.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar